Boliglån

Dersom man skal prøve å gjøre noe for å hjelpe miljøet så vil det å kjøpe eller bygge en lavenergibolig være et godt tiltak. De fleste av oss er avhengig av at det er mulig å ta opp et lån for slike store utgifter. I denne forbindelse så er det lurt å undersøke ytterligere om boliglån.

Hva er kravene?

BoliglånDet er mange ulike banker og aktører som har muligheten til å gi deg et boliglån. Det skal sies at det allikevel stilles noen krav til deg som er låntaker. Det er ikke bare krav som stilles med det er også visse ting som bør være på plass for at ditt lån skal kunne være som høyt som du ønsker. Det er først og fremst generelle krav til at du skal være norsk statsborger blant annet. Du skal også være minst 18 år og dermed myndig for å kunne søke om et boliglån.

Når det kommer til det å ta opp selve lånet så er det slik at de fleste banker forvente visse ting for at ditt lån skal bli innvilget. De fleste vil ikke gi deg lån dersom du ikke har fast inntekt over en viss sum. Disse kravene vil variere fra bank til bank så dette er noe man må undersøke videre med den eventuelle långiveren. Det er også noen banker som krever at du har muligheten til å stille med en eller annen form for sikkerhet. Dette kan for eksempel være at man benytter en bil, båt eller andre former for eiendom som sikkerhet. Dette vil føre til at banken er villig til å ta mer risiko når det gjelder selve boliglånet.

Mer informasjon om boliglån og sammenligning av banker ser du på norskkreditt.no/boliglån.

Hvor skal jeg låne?

Det kan være vanskelig å vite hvor du skal låne og hvilke banker som eventuelt kan gi deg det beste tilbudet på et lån. Det kan være store forskjeller på lån i de ulike bankene. Dermed er det viktig å undersøke dette nærmere slik at du vil få det lånet som er best for nettopp deg og dine behov. Det er selvfølgelig mulig å gå lage seg en liste over alle de ulike bankene eller aktørene man vurderer og deretter undersøke og søke hos hver og en av disse. Dette er helt opp til deg. Vi vil allikevel gi deg et lite tips om at du har muligheten til å søke hos flere banker på en gang med det samme søknadsskjemaet. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk helt sant. Det finnes flere nettsider der ut som gir deg muligheten til å sende av gårde din søknad på boliglån og du kan få tilbake flere ulike tilbud.

Det beste med å kunne søke på akkurat denne måten er selvfølgelig at du får flere tilbud tilbake på en gang og kan sette dem opp mot hverandre. Du kan se over de ulike tilbudene og se hva som passer best for deg, hvilke kriterier som er de beste. Her kan det lønne seg å legge merke til hvilke renter de ulike bankene tilbyr deg og ikke kun se på lånesummen. Det er jo ofte den effektive renten som kan gjøre at ditt lån blir dyrere enn det det trenger å være. Dermed gjør dine undersøkelser og finn det tilbudet som gir deg det billigste lånet.