Smart bolig

SolcellepanelJa det er faktisk mulig, du kan bo i et smart hjem dersom du ønsker det. Det er helt sikkert en god del som har hørt det nye innen boliger, nemlig lavenergibolig. Det er store muligheter for at dette faktisk er fremtidens bolig og at dette kan bli standarden om noen år. For deg som ikke har hørt om lavenergibolig så er det rett og slett en bolig som benytter betydelig mindre strøm enn normale husstander i Norge. De er skånsomme mot miljøet samt lommeboken til deg som bor der.

Et eksempel på hvordan et slikt hus kan være vil vi gjerne gi deg nå. En av de mange mulighetene som er godt for miljøet samt lommeboken er det å installere solcellepanel på taket eller andre steder. Dette vil bidra med å forsyne hele huset med strøm på en måte som virkelig er snill mot samfunnet og miljøet. Ettersom disse boligene skal være vindtette og godt isolert så er de gode på å holde kulden ute når det blir kaldere ute. Det er selvfølgelig allikevel et behov for oppvarming til stedet. Men det er ikke nødvendigvis slik at man får energien fra ren elektrisitet eller andre former som ikke er miljøbevisst. Med en slik lavenergibolig vil du kunne benytte energi fra solceller, ved ovner som er rentbrennende og som kan benyttes til vannbårenvarme. Da vil man bidra til å skape sin egen energi og til og med kunne gjenvinne den. Noen familier kan benytte kun peis til å varme opp en hel bolig. Dette kan til og med gjelde når temperaturene kommer ned i 20 minusgrader.

Ser du etter løsninger for smarte hjem, kan en boligalarmlevernadør tilby tjenester og funksjoner du trenger for å begynne. Med en smartalarm kan du, i tillegg til å få innbruddsalarm, vannalarm og en rekke andre tekniske alarmfunksjoner, justere temperatur, stille inn og justere som du selv ønsker. Kilde: Besteboligalarm

Vær smart og spar penger

Dersom man skal ha solceller og solfangere så er det viktig å tenke på plasseringen. Du bør ha full oversikt over de områdene som har mest sol gjennom døgnet slik at man kan få maksimalt ut av denne fantastiske energikilden. Det finnes også noen boliger som er 100 prosent selvforsynt når det gjelder både vann og strøm. Dette gir en god indikasjon på at det faktisk er en del tusenlapper å spare over lengere tidsperioder med en slik bolig. Vi syns at det er meget fasinerende og spennende med denne nye trenden som vokser opp. Vi anbefaler alle som vurderer å bygge hus om å se nærmere på nettopp lavenergibolig eller passiv hus som det også kalles.

Dersom vi alle fokuserer litt mer på samfunnet og miljøet så kan vi ta mye bedre vare på den ene jorden vi har. Ved å kunne være selvforsynt med strøm må være en fantastisk god følelse. Det skal også nevnes avslutningsvis at dersom du produserer mer strøm enn bolig benytter så har du muligheten til å selge det til et strømselskap. Du kan faktisk ikke bare spare, men også tjene noen kroner. For oss så høres dette ut som en meget god ide. Alt du trenger å gjøre er å lese deg opp på de ulike kravene som eksiterer for en slik bolig og deretter sette i gang. Dette er noe som vil gjøre godt for deg og din familie og sist men ikke minst miljøet og de generasjonene som kommer etter oss. Dersom flere bygger slike boliger vil vi kunne la være å bruke opp verdifulle kilder som ikke er fornybare.